Mattias Samuelsson besökte Sports Camp

Sportsommarlägerdagar är bland de bästa sättet att skapa goda sommarlovsminnen för bland våra ungdomar. Här samlas man från olika delar av landet och får vänner för livet – och det är själva huvudsyftet med sportläger. Men sedan finns det också en pirrande känsla bland deltagarna, en del sportar för att det är kul, andra för att de vill komma långt. Det är då ett möte med Mattias Samuelsson känns lite sådär extra spännande.

Inför höstsäsongens innebandy kommer nu några ungdomar vara alldeles särskilt taggade på att få komma igång ordentligt med träningen, för de har precis träffat Mattias Samuelsson på sportläger. Efter några inspirerande samtal och frågor till mästaren känner sig nog många ungdomar taggade på att spela mer och sträva efter att ha riktigt kul på träningen i höst.

Inspiration till att spela mer

”Hur blir man en bättre spelare?” En sådan fråga fick den svenske mästaren Mattias Samuelsson när han besökte sportlägret Sports Camp i somras för att träffa unga lägerdeltagare under deras sista dagar. 5 SM-guld och två VM-guld har byggt Mattias Samuelssons rykte som Sveriges mästare i innebandy. Och ja, hur blir man egentligen en bättre spelare? Fokus, passion, och kanske lite, lite vinnarskalle, är nog ett bra recept.

Ungdomarna fick tillfälle att ställa många frågor och inspireras till att våga prova sin kapacitet som sportutövare, något som är lite av Samuelssons egen passion. För även om han är 35 vill han göra fler landskamper och han är långt ifrån färdig att lägga ner sin klubba. Med en sådan attityd har han definitivt kommit långt och vi hoppas på att få se mycket mer av mästaren snart igen!